19 juli 2020
16:00

IF Karlstad Fotboll

Referat: Karlslunds IF FK - IF Karlstad Fotboll

Ja, det är fortsatt glada miner i det rödblåa lägret när nu grabbarna går ut på ett kortare uppehåll på en dryg vecka. Detta då det nämligen kan konstateras att Karlslunds IF FK vinner dagens match i Ettan Norra mot IF Karlstad Fotboll med klara 3-0 på Karlslund Arena efter mål av Sermed Habib, Nadir Ayéva och Tidjani Diawara.

Karlslund kommer till matchen med en del ändringar i startelvan sett till onsdagens segermatch mot Täby FK:
Jakob Kindberg
Lukas Julher – Adam Björk – Helmer Andersson – Sermed Habib
Ibrahim Habib – Justin Salmon – Sebastian Loyola Nydén
Martin Springfeldt – Tidjani Diawara – Nadir Ayéva

Avbytare:
Oscar Franck, Filip Stankovic, Christopher Alp, Dennis Koss, Elias Jangdin, Jonathan Lundberg, Christer Lipovac

Början av matchen är rätt jämn och initiativet böljar en aning. Karlslund börjar bäst, Karlstad kommer in efter en stund, för att sedan Karlslund tar över igen. Det som får Karlstad i gungning är Karlslunds snabba omställningsspel och där vindsnabbe Martin Springfeldt är arkitekten.

I den 19:e minuten är det Springfeldt som får bollen på sin högerkant, avancerar och måttar ett inlägg genom straffområdet fram till vänsterbacken Sermed Habib som löpt upp och drar upp bollen i nättaket, 1-0! 24-årige Habibs första seriemål i Karlslund i sin 29:e seriematch för klubben.

Tio minuter senare får vi alla en deja vú-känsla när samme Springfeldt löper på sin högerkant, får en fin genomskärare från Justin Salmon, måttar ett inlägg och där vänsterforwarden Nadir Ayéva dyker upp och på volley skjuter bollen i mål, 2-0! Även detta är 18-årige Ayévas första seriemål i Karlslund, vilket också är hans moderklubb trots att han har tillhört ÖSK Fotboll under en stor del av sin ännu unga fotbollskarriär (där han också är utlånad ifrån till Karlslund).

2-0 står sig till halvtidspaus och Karlslund ska vara nöjda med sin insats i den första halvleken. Smolket i glädjebägaren är att 20-årige Lukas Julher blir skadad och tvingas bryta, där jämnårige Dennis Koss ersätter. Förhoppningsvis ingen fara för Julher, som likt Ayéva också har Karlslund som moderklubb men kommer närmast från ÖSK.

Den andra halvleken hinner endast gå fem minuter innan nästa olyckliga skada är framme hos hemmalaget. Denna gång är det Sebastian Loyola Nydén som råkar ut för en sträckning i baksidan och han ersätts av Filip Stankovic. Även här hoppas vi på en lindrigare skada, och hoppas att uppehållet gör Karlslunds ”Andrés Iniesta” gott.

I den 67:e minuten spikar Karlslund in slutresultatet i Karlstads kista då Justin Salmon får in en hög boll i straffområdet efter en kort hörna och där Tidjani Diawara är högst och nickar in bollen i mål, 3-0! 22-årige Diawaras andra mål för säsongen och lika glad denna gång!

Karlstad är inte ofarliga, men försvaret i Karlslund och 26-årige Jakob Kindberg ser till att laget håller sin tredje nolla för säsongen.

Under den andra halvleken kommer även Christopher Alp, Elias Jangdin och Christer Lipovac in och är alla bidragande till att Karlslund klättrar upp till en 10:e plats i tabellen.

Hela laget gör en fullvärdig kanoninsats innan ett välbehövligt uppehåll med många matcher på kort tid. Idag klaffade det mesta med en dirigerande Kindberg i målet där lädret gick i ett (precis som det ska vara), där backlinjen var synkade i 100 minuter (fem minuters tillägg i båda halvlekarna) och där det unga mittbacksparet Adam Björk, 21 år, och Helmer Andersson, 18 år, beter sig som två rutinerade 35-åringar, med ytterbackar runt sig som är följsamma i både defensiven som offensiven med Habibs mål som grädden på moset. Vi har ett välsynkroniserat innermittfält som känner varandra utan och innan. Vi har två ytterforwards som löper upp och ner i sina korridoren så att det nästan börjar bli vallgravar på planen, och en toppforward som löper, stångar och sliter och skapar oreda i gästernas backlinje. Alla inbytta spelare gör även de kanoninsatser, kanske med 20-årige Koss som största utropstecknet som börjar som högerback och flyttas sedan upp som innermittfältare, och vart han än var på planen så löser han det på sitt sätt, vilket är en nerkokad soppa som är både galant och robust på samma gång.

SportExpressen Play: Highlights från matchen
NA: Inlånade ÖSK-talangen gjorde mål – när Karlslund vann enkelt:”Det kändes otroligt skönt”
NA: Karlslundstränaren hyllar inhopparna efter segern:”Det är jävligt viktigt i längden”
Karlslunds IF FK: Bilder från matchen

Nästa match för Karlslunds del är söndag 2 augusti då laget går in i den 1:a omgången av Svenska cupen 2020/2021 och möter Skiljebo SK på bortaplan. Veckan därpå startar seriespelet i Ettan Norra igen och Karlslund tar sig ner till Kalmar för att lördag 8 augusti möta nykomlingarna IFK Berga.

Men först är grabbarna förtjänta av lite vila. Bra jobbat idag boys!